Een sfeerbeeld uit een vorige editie van de Oxfam Peacewalker.
Foto Flamand Een sfeerbeeld uit een vorige editie van de Oxfam Peacewalker.

Hoog bezoek op Oxfam Peacewalker

Dit weekend vindt in Mesen voor de vijfde keer de Oxfam Peacewalker plaats. “Dit jaar krijgen we met Winnie Byanyama, algemeen directeur van Oxfam International, hoog bezoek”, zegt Matti Vandemaele van Peacevillage.

De Oxfam Peacewalker trekt op zaterdag 27 april door de Westhoek. In teams van vier wandelaars wordt een marathonafstand afgelegd in maximum tien uur, waarbij de teams minstens 750 euro inzamelen voor de bestrijding van armoede. Zo zullen de 360 wandelaars uit negentig teams meer dan honderdduizend euro inzamelen voor het goede doel. Het startschot wordt gegeven om 8 uur op de Markt in Mesen, de aankomst ligt in Peace Village. Het evenement is een samenwerking tussen Oxfam Solidariteit, de provincie West-Vlaanderen en Peace Village.

“Oxfam Peacewalker is een prachtige wandeltocht die je door de Westhoek voert, langs weiden en velden, militaire begraafplaatsen en talloze overblijfselen van de felbevochten slagvelden van de Groote Oorlog. Bomkraters, herdenkingsmonumenten en militaire begraafplaatsen wisselen af met prachtige natuurgebieden. De perfecte plek om te wandelen voor vrede”, zegt Matti Vandemaele. “Het parcours volgt een historische wandelroute in West-Vlaanderen met start en aankomst in Mesen, de kleinste stad van België. Onderweg passeren de wandelaars WO I-herdenkingsmonumenten, de Kemmelberg, de stad Ieper en provinciedomein De Palingbeek.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer