2 Ambulancier  Cindy Deleu kwam op het idee om beertjes te laten maken voor jonge patiënten.
Brandweer Westhoek Ambulancier Cindy Deleu kwam op het idee om beertjes te laten maken voor jonge patiënten.

Knuffeldier moet angst voor rit in ambulance bij jonge patiëntjes wegnemen

Brandweer Westhoek laat duizend gepersonaliseerde beertjes maken


De brandweer van de zone Westhoek geeft alle kinderen die vervoerd worden met een van hun ziekenwagens een knuffelbeer. “Die knuffels stellen de kinderen wat op hun gemak tijdens de rit.” De brandweer liet duizend beertjes maken. 

“Vanaf vandaag kunnen jonge slachtoffertjes door de ambulanciers van Brandweer Westhoek getroost worden met een gepersonaliseerde knuffelbeer”, zegt woordvoerder Kristof Louagie van de brandweer. Bij ongeveer tien procent van de ambulanceritten bij Brandweer Westhoek worden kinderen vervoerd. “In het verleden is gebleken dat een knuffelbeer de kinderen kan troosten onderweg. Tot voor kort gaven we hen een tweedehands knuffeldier. Het probleem was dat we beestjes hadden in alle vormen en groottes, wat niet altijd handig was om op te bergen in onze ziekenwagens.” 

2 De beertjes dragen een T-shirt van de brandweerzone
Brandweerzone West De beertjes dragen een T-shirt van de brandweerzone

Emotionele impact

Ambulancier Cindy Deleu van brandweerpost Diksmuide kwam met het idee op de proppen om een eigen knuffelbeer van de brandweerzone te laten maken. “We hebben duizend exemplaren laten maken en de beertjes dragen allemaal een T-shirt van Brandweer Westhoek. Ze worden verdeeld over de twaalf brandweerposten. Ze zijn verpakt om in de meest hygiënische omstandigheden te kunnen vervoerd worden in de ambulances. Met deze knuffels kunnen we de emotionele impact van een ambulancerit voor jonge patiënten wat verzachten. Uiteraard houden we rekening met de toestand van de kinderen, het is nutteloos om beertjes te geven aan kinderen die bewusteloos zijn.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Caroline Spruytte

    Een heel mooi initiatief

Lees meer