In de Westhoek geven ondernemers tips aan toeristen.
Westtoer In de Westhoek geven ondernemers tips aan toeristen.

Nieuwe toeristische infopunten in de Westhoek

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan acht nieuwe toeristische ondernemingen in de Westhoek het label Infopunt Toerisme uitgereikt. De toerist kan in de Westhoek vanaf nu terecht bij 64 ondernemers voor toeristische tips en publicaties. 

Naast de diensten voor Toerisme kunnen vakantiegangers en recreanten in de Westhoek bij de Infopunten Toerisme terecht voor toeristische brochures en tips. De Infopunten vormen een aanvulling op de diensten voor Toerisme van de Westhoek. Zo zijn ze vaak open op momenten wanneer een dienst voor Toerisme dat niet is of zijn ze, vooral in uitgestrekte gemeenten, dichter bij de logies gelegen waar de toerist verblijft. “Deze lokale toeristische ondernemers zijn de uitgelezen mensen om toeristen en recreanten op weg te helpen.”, zegt Westtoer. “Het zijn dikwijls restauranthouders of cafébazen die als eerste met de vakantiegangers in contact komen. De ondernemers vormen het gezicht van de regio en zijn meer dan ooit ambassadeurs voor de regio. Een uitgebreid en professioneel toeristisch onthaalnetwerk is dan ook een grote troef voor de regio. Met deze acht nieuwe Infopunten kun je in de Westhoek nu terecht bij 64 ondernemers.”

Westtoer heeft de ondernemers goed geïnformeerd over de Westhoek. “Via workshops streekkennis en gastvrijheid en onder begeleiding van een coach werden de Infopunten opgeleid tot echte streekkenners. Ze gingen op verkenning waarbij ze in één dag allerlei toeristische troeven van de regio bezochten.”

Alle ondernemers krijgen een bordje met het herkenbare groene I-logo om aan de gevel te hangen. De Infopunten ontvangen ook promotiemateriaal over de regio en worden meegenomen in de communicatie van Westtoer en de diensten voor toerisme. Een overzicht van alle Infopunten vind je op www.toerismewesthoek.be/infopuntenwesthoek.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer