Wie helpt de schat zoeken?
Langemark-Poelkapelle Wie helpt de schat zoeken?

Op zoek naar de schat van Cotteau de Patin

Het Team Ontspannen van Langemark-Poelkapelle organiseert op zondag 30 juni een zoektochtdag naar de schat van Cotteau de Patin.

Het verhaal gaat dat kasteelheer en burgemeester Cotteau de Patin bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in allerijl zijn meest waardevolle spullen in de grond heeft gestopt, in de hoop dat de Duitse troepen ze niet zouden vinden. Wanneer de burgemeester na vijf jaar terugkomt, is alles weg. Cotteau de Patin roept nu hulp in om alles terug te vinden. Op zondag 30 juni kan iedereen op zoek naar de schat. Er is een Schattenzoektocht voor de kleinsten in de bib van Langemark. In het centrum is er een wandelfotozoektocht. Daarnaast zetten de organisatoren een fietszoektocht en historische auto- en elektrische fietszoektocht op poten. Op de zolder van het gemeentehuis wordt een escaperoom ingericht. Wie binnen de twintig minuten de schat vindt, is vrij. Anders blijf je opgesloten. “We gaan ervan uit dat heel wat mensen alle antwoorden kunnen vinden. Daarom zullen we uit alle juiste antwoorden van alle zoektochten drie winnaars loten”, zegt Jo Lottegier van het Team Ontspannen. 

Alles vindt plaats aan het gemeentehuis, de bibliotheek en het vijverpark op zondag 30 juni van 10 tot 17 uur. Inschrijven via toerisme@langemark-poelkapelle of op 057/490941. Deelnemen kost vijf euro. Wie tussen 6 en 14 jaar is, betaalt drie euro, voor de kleinsten is deelname gratis.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer