Onder andere de brandweer van Kemmel, hier nog aan het werk bij een ongeval op de Kemmelseweg, zal onderdak vinden in de nieuwe kazerne, samen met de posten van Mesen en Nieuwkerke.
JVK Onder andere de brandweer van Kemmel, hier nog aan het werk bij een ongeval op de Kemmelseweg, zal onderdak vinden in de nieuwe kazerne, samen met de posten van Mesen en Nieuwkerke.

Plannen voor nieuwe brandweerkazerne in Wulvergem krijgen stilaan vorm

De gemeente Heuvelland wil een nieuwe brandweerkazerne bouwen in de Hooghofstraat, tussen de dorpskern van Wulvergem en het gehucht Het Hooghof. Op dinsdag 25 juni is er een infomoment. 

De nieuwe brandweerkazerne kadert in de brandweerhervorming waarbij de korpsen van Mesen, Kemmel en Nieuwkerke fusioneren. Die fusie komt er na een wijziging in de wetgeving waarbij per oproep vijf brandweermannen en een onderofficier binnen een bepaalde tijd op de plaats van een ongeval of brand moeten zijn. De verschillende kleine brandweerkorpsen kunnen dit niet garanderen. Grotere kazernes zijn dus een must.

Voor de nieuwe kazerne werd eerst een locatie gezocht, waarbij een van de belangrijkste parameters de interventietijd was. De Hooghofstraat kwam daarbij als meest geschikte locatie naar voor. Op dinsdag 25 juni vindt om 19.30 uur een informatiemoment plaats in OC De Walvis in de Hooghofstraat 2 in Wulvergem.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer