Vorige jaar vonden de deelnemers aan de fietstocht verfrissing in de fontein op de Grote Markt in Ieper.
Eric Flamand Vorige jaar vonden de deelnemers aan de fietstocht verfrissing in de fontein op de Grote Markt in Ieper.

Royal British Legion fietst opnieuw van Londen naar Ieper

Tussen 20 en 24 juni trekt opnieuw een groep fietsers van Londen naar Ieper om de gesneuvelde soldaten uit de twee wereldoorlogen te herdenken. Het evenement wordt georganiseerd door het Royal British Legion. De tocht eindigt onder de Menenpoort. 

“Deze fietstocht herinnert ons aan de vele opofferingen die gemaakt werden door de soldaten die vochten tijdens de twee wereldoorlogen”, zegt The Royal British Legion, een organisatie die Britse veteranen en hun familie steunt. De vereniging heeft ook een kantoor op de Grote Markt in Ieper. “De tocht begint in Londen en trekt door de Sommeregio in Frankrijk om te eindigen onder de Menenpoort. De fietsers bezoeken langs de route begraafplaatsen, slagvelden en monumenten waardoor we echt het herdenkingsgevoel creëren. Enkele historici nemen deel aan het initiatief. Die combineren hun liefde voor fietsen met geschiedenis en maken er zo een speciaal evenement van.” 

Op zondag 23 juni komen de fietsers in de vroege namiddag aan de Menenpoort in Ieper aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer