Burgemeester Emily Talpe op het kruispunt aan de Pilkemseweg met de Noorderring. Het kruispunt krijgt een nieuwe asfaltlaag.
Henk Deleu Burgemeester Emily Talpe op het kruispunt aan de Pilkemseweg met de Noorderring. Het kruispunt krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Verkeershinder op Noorderring door asfalteringswerken

In opdracht van het Agenschap Wegen en Verkeer begint op 1 juli een aannemer met het asfalteren van het kruispunt Pilkemseweg met de Noorderring. De werken zullen verkeershinder veroorzaken.

“Op maandag 1 juli start aannemer ABOG, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, met de herasfaltering van het kruispunt”, zegt burgemeester Emily Talpe. “Bij deze werken wordt de toplaag afgefreesd en opnieuw aangelegd. De werken zullen vijf dagen duren.”

De Pilkemseweg zal zowel links en rechts van de Noorderring worden afgesloten, zodat alle verkeer van en naar de Noorderring moet omgeleid worden. “Het verkeer ten noorden van dit kruispunt, langs de kant Pilkem, wordt omgeleid via de Langemarkseweg en Randweg van en naar de Noorderring. Het verkeer ten zuiden van het kruispunt, kant Ieper centrum, wordt omgeleid via de Brugse- en Diksmuidseweg. Op de Diksmuidseweg, tussen Sluispad en het tankstation, zal aan de oneven zijde tijdelijk een parkeerverbod gelden. De Pilkemseweg is dan doodlopend en alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog door op het kruispunt, maar moeten extra goed opletten omdat de verkeerslichten uitgeschakeld zijn. Verkeer op de Noorderring zal in beide richtingen over een rijstrook kunnen doorrijden tegen een verlaagde snelheid.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer