Het gerechtsgebouw in Brugge.
JHM Het gerechtsgebouw in Brugge.

Agressieve man riskeert jaar cel voor liefst 7 feiten van weerspannigheid en 5 vechtpartijen

Een 32-jarige Oostendenaar hangt één jaar cel boven het hoofd voor vijf vechtpartijen en liefst zeven feiten van weerspannigheid tegenover de politie. Vincent F. bedreigde ook de familieleden van de agenten. Bij één van de vechtpartijen werd volgens het parket een man halfdood geslagen.

De politie van Oostende heeft sinds de zomer van 2016 de handen vol met de 32-jarige Vincent F. Om de haverklap worden ze opgeroepen voor vechtpartijen waarbij de dertiger betrokken is. En ook tegenover de agenten gedraagt de man zich bijzonder agressief. Dinsdagmorgen moest F. zich in de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst zeven feiten van weerspannigheid en vijf vechtpartijen, die tussen de voorbije drie jaar plaatsvonden in Oostende. F. liet het niet na om agenten en hun familie te bedreigen. “Ik ga jullie de keel oversnijden” of “Ik maak jullie familie kapot”, waren maar enkele van de doodsbedreigingen aan hun adres. “De beklaagde heeft een opvliegend karakter”, stelde de procureur, die één jaar cel vorderde. “Hij heeft niet veel nodig om plots uit te vliegen of op mensen te slaan. Eén iemand werd halfdood geslagen en raakte bijzonder zwaar gekwetst.” Vincent F. stak net als tijdens zijn verhoren de schuld op de politie. “Zij schonden m’n mensenrechten. Telkens ik gearresteerd werd, werd ik geslagen als een hond”, beweerde hij. Uitspraak op 19 november.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer