MIDDELKERKE - Luc Cicou wordt als held onthaald door de gemeenteraad en krijgt een label uit handen van burgemeester Jean-Marie Dedecker
Benny Proot MIDDELKERKE - Luc Cicou wordt als held onthaald door de gemeenteraad en krijgt een label uit handen van burgemeester Jean-Marie Dedecker

Gemeenteraad huldigt Luc Cicou voor redden van man uit het water

Middelkerkenaar Luc Cicou verrichtte op 11 januari 2018 een heldendaad. Samen met een omstaander redde hij een man uit het water in Oostende. Een daad die huldiging verdient, vinden ze in Middelkerke. 

Het ‘Carnegie Hero Fund’ erkende Luc als ‘hero’ en hij kreeg hiervoor tijdens de jongste gemeenteraad een diploma overhandigd mét complimenten van de voltallige gemeenteraad.

Op 13 juli 1911 aanvaardde de Belgische Staat het voorstel van de Amerikaanse filantroop Andrew Carnegie tot de oprichten van de stichting ‘Hero Fund’, met het oog op het belonen van daden van moed en heldhaftigheid. De Commissie van het Carnegie Hero Fund, onder het voorzitterschap van de minister van Buitenlandse Zaken, spoort personen op die daden van heldenmoed hebben verricht en stelt de erkenning vast die eraan moet worden gegeven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer