De jonge ondernemers van 't Saam campus Cardijn
Benny Proot De jonge ondernemers van 't Saam campus Cardijn

Jong geleerd: ondernemen met een sociaal doel voor ogen

Onder het motto ‘jong geleerd’ stellen de leerlingen van het vijfde jaar ‘onthaal & retail’ van ’t Saam campus Cardijn hun schoolbedrijf ‘Shopaholic’ voor. Niet enkel de winst is belangrijk onderlijnen de jonge ondernemers.

“Met ons schoolbedrijf ‘Shopaholic’ verkopen we tijdens de pauzes op school allerlei snacks”, stelt algemeen directeur Jade Deschepper voor. “We leren hoe een onderneming werkt maar er is meer. De winst houden we namelijk niet voor onszelf maar schenken we op het einde van dit schooljaar aan twee goede doelen. We kozen voor ‘Vrienden der Blinden’ in Koksijde waar ze blindegeleidehonden opleiden en voor dierenasiel Ganzeweide in Koksijde.” Naast de algemeen directeur maken volgende mensen deel uit van Shopaholic: Kayla Vandendriessche, Chana Corvers, Ruben Vandamme, Aine André, Delano Clarysse, Glenn Delva, Ole-Gunnar Buylaert, Oakley Eeckhout en Gillian Codron.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer