Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Jongeman (18) zonder rijbewijs betrapt achter stuur: niet verzekerd, niet gekeurd én gestolen nummerplaat

Een 18-jarige jongeman uit Bredene werd in de nacht van vrijdag op zaterdag betrapt achter het stuur in Nieuwpoort, terwijl hij geen rijbewijs heeft. De auto was niet verzekerd, niet gekeurd en bovendien bleek de nummerplaat gestolen, in Oostende.

Een politiepatrouille merkte de wagen op in het centrum van Nieuwpoort-Stad. De bestuurder gedroeg zich verdacht. Bij het opzoeken van de nummerplaat bleek die niet overeen te komen met het voertuig. De politie deed de bestuurder stoppen en vroeg om een rijbewijs, maar dat bleek hij niet te bezitten. Zijn wagen was niet verzekerd, noch gekeurd. De patrouille vorderde een takeldienst omdat de wagen uit het verkeer te halen. 

De jonge Bredenaar zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden voor een resem inbreuken en riskeert een zware boete en rijverbod. Voor de gestolen nummerplaat kan hij nog extra boete krijgen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer