RV

Jongen (5) zit met voet vast tussen pedaal en fietskader, brandweer moet hem bevrijden

In de halfpipe aan surfclub De Kwinte in Westende, op de Koning Ridderdijk, kwam een vijfjarig jongetje zondagmiddag met zijn voet vast te zitten tussen zijn pedaal en kader van zijn fiets. De brandweer diende tussenbeide te komen. 

De jongen viel tijdens een ritje door de halfpipe en zijn voet zat muurvast tussen kader en pedaal. Zijn familie slaagde er niet in om zijn voetje los te wrikken. De brandweer werd opgeroepen en die zette meteen de grote middelen in. Met een hydraulische tang knipten ze het kader open. De jongen was stevig aangedaan en zat op dat moment al een twintigtal minuten vast. In zijn voet stond een afdruk van een pedaal en wellicht volgt nog een stevige blauwe plek, maar een breuk liep hij niet op en ook een ziekenhuisopname bleek niet nodig. Om het slachtoffertje te kalmeren, mocht hij na het incident nog eens in de brandweerwagen plaatsnemen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer