Archieffoto. De mughelikopter op het strand van Westende.
Frank Eeckhout Archieffoto. De mughelikopter op het strand van Westende.

Kindje van amper twee weken oud gereanimeerd op strand

Op het strand van Westende is vrijdagmiddag een kindje van amper twee weken oud gered van de dood. Het kindje stopte met ademen en de vader rende in paniek naar de strandredders. Het kindje werd ter plaatse gereanimeerd en met de mughelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde vrijdag rond 14.30 uur ter hoogte van de Arendlaan in Westende-Bad. De hoofdredder van Middelkerke laat de communicatie over aan burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD). “De papa liep met het kindje in de armen langs de waterlijn toen het plots stopte met ademen. De concrete oorzaak is niet bekend. De vader rende meteen naar de strandredders met zijn kindje. Er is meteen een beademing en reanimatie uitgevoerd, waarop het kindje opnieuw begon te ademen en huilen. Daarna is ook de mama erbij gekomen”, aldus de burgemeester. Het ging om toeristen uit het Waals-Brabantse Bevekom.

De MUG-helikopter was intussen geland op het strand. Dat zorgde meteen voor heel wat kijklustigen. “De artsen van de MUG hebben het kindje nog pijnprikkels gegeven om het vervolgens naar het ziekenhuis over te vliegen. De mama en papa zijn meteen naar het ziekenhuis vertrokken”, aldus Dedecker. Intussen zou het kindje aan de beterhand zijn, maar is verdere observatie nog nodig.

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leen Keldermans

    Wat veel domme mensen hier...een baby hebben is dus een straf en moet je maar binnen blijven zitten...uit welk tijdperk komen jullie? Waarschijnlijk allemaal reacties van 65plussers die aan de haard zaten vroeger en geen leven hadden buitenshuis. Het moet jou maar overkomen...top van de snelle reactie van de redders

  • Alida Roossien

    Misschien was het wel een mislukte wiegendood heeft mijn zoon ook gehad gebeurt ineens ook beademing gehad en pijnprikkels en is toen ook weer terug gekomen heeft niks met buiten te maken

Lees meer