De rotonde in de Meeuwenlaan.
Google Street View De rotonde in de Meeuwenlaan.

Maand cel voor dronken fietser die langs verkeerde kant rotonde opreed

Een 60-jarige man uit Westende heeft in de Brugse rechtbank een maand cel gekregen voor weerspannigheid tegenover de politie. D.D. reed vorig jaar in dronken toestand langs de verkeerde kant een rotonde op, maar liet zich niet zomaar oppakken.

Een politiepatrouille zag de man op 8 november vorig jaar vreemde toeren uithalen langs de Meeuwenlaan in Westende. Toen D.D. met zijn fiets in de tegenovergestelde richting een rotonde opdraaide, besloten de agenten in te grijpen. De fietser liet zich echter niet doen en schold de politie de huid vol. Volgens het openbaar ministerie wilden de agenten hem bestuurlijk aanhouden, maar gedroeg de Westendenaar zich daarbij bijzonder weerspannig. De man kwam vorige maand niet opdagen voor zijn proces. Hij werd bij verstek veroordeeld tot een maand cel en 400 euro boete.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cyriel Claessens

    Misschien moet de rechter eens ter plaatse gaan zien naar de signalisatie op deze 'rotonde'. Er staan maar 2 borden die aangeven dat het een rotonde is, geen voorangsborden, geen wegmarkeringen en de kleur van de klinkers doet ook niet vermoeden dat het om een rotonde gaat. Het is hier een autoluwe zone waar fietsers en voetgangers gewoon door elkaar op het midden van de straat lopen. De overheid zou beter zorgen dat ze zelf met alles in orde zijn voor ze beginnen muggenziften.

Lees meer