Beide beklaagden werden al meermaals veroordeeld voor fietsdiefstallen. (illustratiebeeld)
Timmy Van Assche Beide beklaagden werden al meermaals veroordeeld voor fietsdiefstallen. (illustratiebeeld)

Onverbeterlijke fietsdieven krijgen jaar cel na diefstal van lokfiets politie

Twee Oostendenaars hebben één jaar cel gekregen voor één of meerdere fietsdiefstallen. Michel B. (50) en Jerry L. (41) gingen twee jaar geleden aan de haal met de lokfiets van de Oostendse politie. Beiden werden in het verleden al meermaals veroordeeld voor dezelfde feiten.

Twee jaar geleden nam de lokale politie Oostende een lokfiets in gebruik in de strijd tegen de vele fietsdiefstallen. Op 11 september 2017 werd de fiets rond middernacht gestolen uit een stalling. Via de GPS-tracker kwam de politie uit bij de flat van Jerry L. (49), een man die bij hen al gekend stond voor fietsdiefstallen. Bij het doorzoeken van het appartement stootten de agenten ook op Michel B. (50). Ook hij sleepte al een lang strafblad met zich mee. “Beide beklaagden verklaarden dat ze geen idee hadden hoe die fiets bij hen binnen was gekomen”, stelde de procureur. “Een ongeloofwaardig verhaal. Dit zijn twee kleptomane drugsverslaafden, die al talloze keren veroordeeld werden. Hun kansen zijn opgebruikt.” 

Michel B. moest zich naast de diefstal van de lokfiets ook verantwoorden voor enkele diefstallen van blikjes bier, één andere fietsdiefstal en een poging tot fietsdiefstal. De man gaf die laatste feiten toe, maar ontkende wel de lokfiets van de politie te hebben gestolen. “Mijn cliënt verbleef bij z’n vriend, maar had geen sleutels van zijn appartement”, pleitte zijn advocaat Yen Buytaert. “In de flat werden nog andere fietsen gevonden, waarvan de andere beklaagde beweerde dat hij ze gevonden had. Het is helemaal niet bewezen dat mijn cliënt die lokfiets gestolen heeft.” De rechter veegde de argumenten van de verdediging van tafel en legde Michel B. donderdagmorgen een effectieve celstraf van één jaar op. Jerry L. kreeg bij verstek dezelfde straf.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • francois dierickx

    1 jaar hahaha op hotel even en dan terug stelen .............

Lees meer