Archieffoto. De politie van Middelkerke bij het gebouw op de zeedijk, waar begin augustus de brand woedde en maandagavond opnieuw een melding kwam.
Bart Boterman Archieffoto. De politie van Middelkerke bij het gebouw op de zeedijk, waar begin augustus de brand woedde en maandagavond opnieuw een melding kwam.

Politie sluit kraakster tijd lang op na nieuwe brandoproep in leegstaand gebouw

De hulpdiensten werden maandagavond opgeroepen voor een brand op de zeedijk in Westende. Opnieuw ging het om het leegstaand appartementsgebouw Residentie Claire op nummer 306, waar in de nacht van 20 augustus een ernstige brand woedde in een flat.  

Afgelopen maandagavond, bij aankomst van brandweer en politie, bleek van een brand geen sprake. “Wel was een kraakster kaarsen aan het branden. De melders hadden de gloed aanzien voor een brand, gezien het pand normaal gezien leeg staat en er geen elektriciteit is. Het ging om dezelfde vrouw die bij de eerste brand betrokken was”, zegt commissaris Stijn Popeye van de lokale politie Middelkerke. Bij de brand in augustus waren er uitslaande vlammen en is de flat verwoest. Uit onderzoek bleek dat de aanwezige vrouw niet opzettelijk brand had gesticht, maar wel onvoorzichtig was geweest. Ook dit keer vond de politie dat ze gevaarlijk bezig was.

“We hebben de vrouw een tijd lang bestuurlijk opgesloten om verdere escalatie te vermijden, maar verder kunnen we niets doen. De syndicus laat kraken al dan niet oogluikend toe en is al meerdere keren tevergeefs aangesproken om het gebouw dicht te timmeren. De wet op kraken is dan wel veranderd, zonder officiële klacht kunnen wij daar in principe niemand weghalen”, aldus de commissaris. Wanneer het gebouw precies wordt gesloopt om een nieuwbouw te plaatsen, is niet duidelijk. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • nivarlet jacques

    Vanmiddag voorbij gewandeld. En de deur staat helemaal open. Wat willen jullie in Middelkerke nu ook. Iedereen kan naar binnen. De pap in de mond geven jullie wel.

Lees meer