De vrouw pleegde de feiten telkens bij Okay. (illustratiebeeld)
Mozkito De vrouw pleegde de feiten telkens bij Okay. (illustratiebeeld)

Sigarendievegge die feiten pleegde “omdat ze al tien jaar hersenschudding heeft” krijgt 6 maanden cel

Een 65-jarige winkeldievegge uit Middelkerke heeft 6 maanden cel gekregen. J.T. had een bijzondere verklaring voor de diefstallen. “Ik heb al tien jaar een hersenschudding en het is daardoor dat ik dit doe”, vertelde ze. De vrouw stal bij de feiten telkens dozen met sigaren.

J.T. (65), een vrouw van Poolse origine uit Middelkerke, werd op 26 september op heterdaad betrapt in de Okay in Lombardsijde. Bij de kassa bood ze vier blikken bier aan om te betalen, maar een doosje met sigaren had ze kort voordien weggesmokkeld. De winkeldetective doorzag haar plannetje en hield de vrouw tegen bij de uitgang. De man herkende de dievegge van verschillende feiten eerder in 2018. Tussen juni en september pleegde J.T. vijf diefstallen in hetzelfde filiaal. Telkens ging het om dezelfde buit. “Mevrouw was blijkbaar een liefhebber van sigaren”, vertelde de procureur vorige maand. “Ze verklaarde al tien jaar een hersenschudding te hebben. Er was volgens haar iets mis met haar hersenen, waardoor ze feiten pleegde.” J.T. kwam uiteindelijk niet opdagen voor haar proces. Ze werd vrijdagmorgen veroordeeld tot 6 maanden cel en moet ook 400 euro boete betalen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer