De vader was onder meer actief op de snelwegparking in Mannekensvere.
Foto PVBN De vader was onder meer actief op de snelwegparking in Mannekensvere.

Vader trok z’n 19-jarige zoon mee in mensensmokkelmilieu: “Hij moest z’n huiswerk aan de kant laten liggen”

Een 21-jarige Albanees vraagt in de Brugse rechtbank een mildere straf in een dossier van mensensmokkel. Korado Z. werd naar eigen zeggen meegetrokken in het milieu door z’n vader. “Hij vroeg hem zelfs om z’n huiswerk aan de kant te laten liggen.”

Korado (21) en Arseni (56) Z. werden in de zomer van 2018 veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 18 effectief, voor feiten van mensensmokkel. De vader stond terecht voor liefst acht feiten. Zijn gsm-nummer kwam begin dit jaar voor in een ander onderzoek. Het bleek actief te zijn in Wetteren, Gent, Veurne, Oostkamp en Jabbeke. Op 26 februari kwam de politie tussen op de snelwegparking in Mannekensvere. In de Ford Focus van Z. werden drie Albanese vluchtelingen aangetroffen, onder wie één minderjarige. Ook Korado was betrokken bij de mensensmokkel van z’n vader. Hij kwam vorig jaar niet opdagen voor z’n proces en vraagt nu een mildere straf. “Ik heb hier geen woorden voor”, pleitte z’n advocaat Thomas Gillis. “Die jongen was 19 en werd door z’n eigen vader meegesleurd. Hoewel men op die leeftijd eigen beslissingen kan nemen, wilde hij toch z’n vader niet laten vallen. Een telefoongesprek uit het dossier zegt alles. Mijn cliënt was bezig met z’n huiswerk, maar werd door z’n vader gevraagd om dat even aan de kant te laten liggen.” De uitspraak volgt op 6 november.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer