Archiefbeeld.
Getty Images/iStockphoto Archiefbeeld.

Winkeldievegge stal sigaren “omdat ze al tien jaar lang hersenschudding heeft”

Een 65-jarige winkeldievegge uit Middelkerke had vorig jaar een bijzondere verklaring voor de feiten die ze pleegde. “Ik heb al tien jaar een hersenschudding en het is daardoor dat ik dit doe.” J.T. stal telkens dozen met sigaren. Ze riskeert 6 maanden cel.

J.T. (65), een vrouw van Poolse origine uit Middelkerke, werd op 26 september op heterdaad betrapt in de Okay in Lombardsijde. Bij de kassa bood ze vier blikken bier aan om te betalen, maar een doosje met sigaren had ze kort voordien weggemoffeld. De winkeldetective doorzag haar plannetje en hield de vrouw tegen bij de uitgang. De man herkende de dievegge van verschillende feiten eerder in 2018. Tussen juni en september pleegde J.T. vijf diefstallen in hetzelfde filiaal. Telkens ging het om dezelfde buit. J.T. kwam uiteindelijk niet opdagen voor haar proces. Ze riskeert 6 maanden cel en 800 euro boete. Uitspraak op 4 oktober.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eddy Baeyens

    Terug naar het land van herkomst en zo snel mogelijk.

  • Bernd Vaes

    Ik heb al duizend en een banken overvallen, omdat is geen WC-papier heb...

Lees meer