De toeristische dienst van de stad Hulst stuurde een sportvliegje met een niet mis te verstane boodschap de grens over.
In Ulst. Hulst De toeristische dienst van de stad Hulst stuurde een sportvliegje met een niet mis te verstane boodschap de grens over.

‘Ulst’ kan niet wachten om Belgen opnieuw te verwelkomen

Voorlopig blijven de grenzen nog tot 8 juni gesloten, maar in vestingstad Hulst kunnen ze nu al niet wachten om de vele Belgen die er vaak komen shoppen en genieten op de terrasjes opnieuw te verwelkomen. De toeristische dienst stuurde zaterdagmiddag zelfs een sportvliegtuigje de grens over met een speciale boodschap: “We missen jullie in Ulst!” 

De actie lokte een storm van reacties uit op sociale media. Niet in het minst in Hulst zelf. “Eerst worden de Belgen vervloekt omdat ze massaal naar de supermarkt komen in Nederland en nu worden ze gemist. Hulst draait op de Belgen”, was één van de duidelijkste conclusies. 

Antwoord

Het vliegtuigje kon bij de Belgen op meer enthousiasme rekenen. Het werd onder andere gespot in Stekene, Lokeren, Moerbeke-Waas en Wachtebeke en overal klonk het antwoord: “Wij missen jullie ook!” Geslaagde actie van de toeristische dienst van ‘Ulst’.” “Nog even volhouden, dan kunnen we iedereen weer in een goede gezondheid ontvangen in deze prachtige stad!”, bedankte de toeristische dienst iedereen voor het enthousiasme. 

Benieuwd wat dat gaat geven op 1 juni als #inulst de terrasjes normaal gezien opnieuw open mogen. Gaan alle Belgen die in de grensstreek rond Hulst wonen de lokroep kunnen weerstaan? Een Jupiler of een Brugse Zot smaakt nog zo lekker op een Nederlands terras.  Zeker als die thuis enkel in eigen kot gedronken mogen worden. 

Lees meer