3 Ook het Lokerse korps bracht een eresaluut aan de twee omgekomen collega’s.
Kristof Pieters Ook het Lokerse korps bracht een eresaluut aan de twee omgekomen collega’s.

Brandweer eert collega’s met minuut stilte en loeiende sirene

In het hele land hebben brandweermannen zaterdagvoormiddag om 11 uur een minuut stilte gehouden ter ere van hun omgekomen collega’s Chris en Benni. Dat gebeurde ook aan de kazerne in Lokeren.

De twee brandweermannen kwamen vorige week om het leven bij een zware brand in Beringen. Zaterdagvoormiddag werden ze naar de brandweerkazerne van Heusden-Zolder begeleid doorheen een indrukwekkende erehaag die gevormd werd door brandweer, politie en militairen. Nagenoeg alle brandweer- en hulpverleningszones waren vertegenwoordigd door een delegatie.

Om stipt 11 uur, het moment dat de uitvaartplechtigheid in Heusden-Zolder begon, werd aan alle brandweerkazernes in het hele land een minuut stilte in acht genomen en weerklonk de brandweersirene. Dit gebeurde ook aan de brandweerkazerne van Lokeren.

De uitvaartplechtigheid zelf vond plaats in besloten kring en was dus enkel toegankelijk voor genodigden. Tijdens de dienst kregen de gesneuvelde brandweermannen postuum het ereteken van moed en zelfopoffering van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem.

3 De vlaggen hingen vandaag halfstok aan de kazerne.
Kristof Pieters De vlaggen hingen vandaag halfstok aan de kazerne.
3 Ook het Lokerse korps bracht een eresaluut aan de twee omgekomen collega’s.
Kristof Pieters Ook het Lokerse korps bracht een eresaluut aan de twee omgekomen collega’s.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer