5 David en Inge baten al zeven jaar Tachterhuis in Moerbeke-Waas uit en gaan dit succesverhaal nu verderzetten in De Boshoeve.
Kristof Pieters David en Inge baten al zeven jaar Tachterhuis in Moerbeke-Waas uit en gaan dit succesverhaal nu verderzetten in De Boshoeve.

David en Inge heropenen bekende brasserie De Boshoeve, na 3 jaar leegstand: “We herstellen zaak
in oude glorie”

De bekende brasserie De Boshoeve in Stekene heeft na drie jaar leegstand de deuren heropend. David De Smet en Inge Van de Vijver baten Tachterhuis in Moerbeke open, maar hun zaak is quasi onbereikbaar geworden door wegenwerken. “We zochten eigenlijk een tijdelijk alternatief, maar het staat nu al vast dat we dit pareltje niet meer gaan opgeven”, klinkt het enthousiast.

De Boshoeve is een monument in het Wase horecalandschap. Wat ooit een klein cafeetje aan de rand van het Stropersbos was, groeide uit tot één van de grootste en bekendste brasserieën in de regio. Drie jaar geleden viel echter het doek door een faillissement en sindsdien stond de zaak in de Koestraat leeg.

Wegenwerken

David De Smet en Inge Van de Vijver hebben nu de deuren heropend. Ze hebben respectievelijk 15 en 25 jaar horecaervaring en kennen dus het klappen van de zweep. Ze baten samen ook al 7 jaar lang brasserie Tachterhuis in Moerbeke-Waas uit. “Momenteel zijn er wegenwerken bezig waardoor onze zaak bijna onbereikbaar is geworden”, legt David uit. “Omdat de werken nog een half jaar zullen aanslepen, gingen we op zoek naar een alternatief. De gemeente heeft haar best gedaan, maar we gingen ook niet wachten tot we geen kat meer zagen. Het was eigenlijk de bedoeling om een pop-up te openen, maar toen zijn we op dit pareltje gebotst. We kennen De Boshoeve zelf nog van vroeger en weten dus welk potentieel erin zit.”

Kindvriendelijk

David en Inge besloten bewust om de naam De Boshoeve te behouden. “Maar we willen terug naar het concept van 15 jaar geleden zoals de meeste mensen zich de zaak herinneren. Dat betekent vooral dat we maaltijden aan democratische prijzen serveren. Maar ook het kindvriendelijke karakter gaan we opnieuw als troef uitspelen. We hebben namelijk een grote speeltuin die volledig omheind is. Ouders kunnen dus zorgeloos op het terras genieten terwijl hun kroost veilig kan spelen. De speeltuin heeft een volledige opknapbeurt gekregen, net als de brasserie zelf. Het was wel een huzarenstukje om alles tijdig klaar te krijgen. In amper twee weken tijd is alles opgekuist. Wat opvallend is, als je weet dat het restaurant maar liefst drie jaar gesloten was.”

Extra hulp

De Boshoeve zal net als vroeger zeven dagen op zeven open zijn. “We hebben 280 plaatsen binnen en buiten. Dat betekent natuurlijk dat we heel wat extra hulp moeten aanwerven. We hebben nu een ploeg van 14 mensen maar zoeken nog een 25 tot 30 extra mensen. Alle personeel van Tachterhuis is trouwens mee overgekomen naar Stekene, iets waar we heel tevreden over zijn.”

Koffie of ijsje

Wat er met het Tachterhuis gaat gebeuren, is voorlopig nog onduidelijk. “Maar het staat wel vast dat De Boshoeve geen tijdelijk karakter zal hebben. We hebben een ambitieus plan opgesteld om deze zaak in zijn oude glorie te herstellen. De eerste klanten stonden afgelopen weekend al voor de deur, terwijl we nog geen reclame hadden gemaakt. We zitten hier dan ook vlakbij een groot wandel- en fietsgebied met De Stropers. Mensen mogen hier zowel op het terras plaatsnemen voor een koffie of een ijsje als voor een lunch of diner. Op de kaart staan enkele simpele dingen als een croque monsieur, handgesneden americain en simmentalsteak.”

De buurt mocht eerder al eens komen kennismaken met de nieuwe zaak. “En we zijn met open armen ontvangen”, benadrukt David. “De buren zijn blij dat De Boshoeve weer open is. Ook het gemeentebestuur is tevreden dat hier opnieuw een horecazaak is. Het is één van de grootste brasserieën van de regio, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Het is nu aan ons om dit waar te maken.”

De Boshoeve is alle dagen open van 11.30 tot 22 uur. Meer info: https://www.facebook.com/boshoevestekene

5 De Boshoeve is met 280 plaatsen één van de grootste brasserieën in de regio.
Kristof Pieters De Boshoeve is met 280 plaatsen één van de grootste brasserieën in de regio.
5
Kristof Pieters
5 De grote omheinde speeltuin moet opnieuw een troef worden.
Kristof Pieters De grote omheinde speeltuin moet opnieuw een troef worden.
5 De buitenbar biedt ouders de kans om dicht bij de speeltuin te zitten.
Kristof Pieters De buitenbar biedt ouders de kans om dicht bij de speeltuin te zitten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer