Kristof Pieters

Definitieve vergunning afgeleverd voor Zomerhuis

De Vlaamse administratie heeft een vergunning afgeleverd voor het Zomerhuisproject in Stekene. De bewoners hadden beroep aangetekend tegen de plannen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen maar ze halen hun slag dus niet thuis.

Een aantal omwonenden vindt de plannen te grootschalig en vreest verkeersoverlast. Ze hadden daarom beroep aangetekend tegen de vergunning en werden hierin gesteund door oppositiepartij Groen. De werken aan het Zomerhuis waren intussen al opgestart want de beroepsprocedure werkte niet opschortend. De Raad voor Vergunningsbetwistingen had de vergunning vernietigd in april dit jaar. Ze struikelde vooral over het gebrek aan een natuurtoets. De gemeente motiveerde haar beslissing opnieuw waarna de Vlaamse administratie opnieuw een vergunning afleverde.  Groen legt zich neer bij de rechtsgang. “Maar we blijven wel heel erg teleurgesteld hoe het bestuur met haar burgers en betrokkenen in het zomerhuisdossier is omgegaan”, zegt fractievoorzitter Carl Ivens. “Ook inhoudelijk blijven we achter de kritiek staan dat het project veel te groot en te kostelijk is. De grens van 5 miljoen euro wordt nu al overschreden terwijl initieel er 3,5 miljoen euro begroot was.”

De bouw van de nieuwe brasserie moet tegen het voorjaar van 2020 klaar zijn. In een volgende fase van het project wordt het park met een waterspeeltuin aangelegd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer