In de Hijftestraat in Lochristi reed zelfs een derde van de chauffeurs te snel.
Politie Puyenbroeck In de Hijftestraat in Lochristi reed zelfs een derde van de chauffeurs te snel.

Een achtste rijdt te snel op flitsmarathon

De politiezone Puyenbroeck zette woensdag hun flitswagen op het hele grondgebied in naar aanleiding van de flitsmarathon. In totaal reden 12,7 procent van de gecontroleerde chauffeurs te snel.

De politie controleerde in Lochristi 476 wagens in de Hijftestraat, waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur bedraagt. 169 van hen reden te snel, wat het slechtste resultaat in de zone is. In Moerbeke-Waas stond de flitswagen opgesteld in de Terwestraat, waar ook 50 kilometer per uur toegestaan is. 32 van de 370 chauffeurs reden er te snel. In de Kanaalstraat in Zelzate reden dan weer 104 van de 660 chauffeurs sneller dan de toegelaten 50 kilometer per uur.

In Wachtebeke stelde de politie zich op buiten de bebouwde kom, langs de N449 waar de snelheid beperkt is tot 70 kilometer per uur. Daar was het resultaat procentueel ook het gunstigst: slechts 37 van de 1.187 gecontroleerde chauffeurs, ofwel ongeveer drie procent, reden te snel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer