2 Tijdens de heraanleg van de Eksaardedam zullen onder meer verkeersremmers worden aangebracht ter hoogte van de woningen.
Yannick De Spiegeleir Tijdens de heraanleg van de Eksaardedam zullen onder meer verkeersremmers worden aangebracht ter hoogte van de woningen.

Eksaardedam onderbroken vanaf maandag 20 mei

In het kader van de ontdubbeling van de rioleringen starten op maandag 20 mei vanaf 7 uur werken aan de Eksaardedam. De belangrijke verbindingsweg zal afgesloten zijn tot midden juni. In september start een tweede fase.

Regenwater en vuil water worden gescheiden: de gemeente maakt gebruik van de geplande werken om extra werken uit te voeren. De einddatum van de volledige werf is voorzien voor eind dit jaar.

Het project verloopt in twee fasen. De eerste fase aan Eksaardedam Zuid ter hoogte van de horecacluster en de tweede fase aan Eksaardedam Noord ter hoogte van de huizenrij kant Moerbeke. 

2 De eerste werken zijn gepland aan Eksaardedam Zuid.
RV De eerste werken zijn gepland aan Eksaardedam Zuid.

De werken aan de Zuid-fase starten op 20 mei. Op de planning staan de heraanleg van het fietspad, een plein met extra parkeerplaatsen, extra fietsenstallingen en groen. Deze werken duren vermoedelijk tot half juni

Voor de tweede fase aan het noordelijk deel zijn snelheidsremmende maatregelen, asfaltering (beperken van geluid), parkeerplaatsen naast de huizen en verhoogde busopstap gepland. Vanaf september zal de Eksaardedam een langere periode worden afgesloten, momenteel wordt er nog gezocht naar een oplossing om voor lokaal verkeer de omleiding tot een minimum te beperken. “Later volgt daarover nog meer concrete informatie”, meldt het gemeentebestuur.

Er is in die periode geen doorgang voor gemotoriseerd voertuigen mogelijk, ook de bussen van de Lijn (lijn 49: Lokeren-Zelzate) worden omgeleid, vervanghaltes worden voorzien, hierover binnenkort meer informatie via de website van De Lijn.

Fietsers, bestuurders van bromfietsen klasse A en voetgangers kunnen de Eksaardsedam tijdens de werken in beide richtingen blijven gebruiken. Handelszaken blijven tijdens de eerste fase bereikbaar via de kant van Moerbeke.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer