In de Korte Damstraat waarschuwen signalisatieborden voor een verzakt riooldeksel. Ook de belijning ontbreekt in de straat.
Yannick De Spiegeleir In de Korte Damstraat waarschuwen signalisatieborden voor een verzakt riooldeksel. Ook de belijning ontbreekt in de straat.

Gemeente stelt aannemer in gebreke voor onafgewerkte straten: “Centrumstraten hebben al maanden geen wegbelijning”

De gemeente heeft een aannemer in gebreke gesteld omdat hij al maandenlang talmt om wegbelijning aan te brengen in verschillende straten van de gemeente. Dat vernam gemeenteraadslid Frederic Dierinck (Open Vld) van schepen van Openbare Werken Koen Mertens (Open Vld). “Na verschillende aanmaningen en werfvergaderingen rest ons geen andere optie”, zegt Mertens.

Gemeenteraadslid Frederic Dierinck (Open Vld) stelde vast dat Interwaas bezig is met het vernieuwen van de wegbelijning, maar dat de belijning in een aantal eind vorig jaar vernieuwde straten als Moerhofstraat en Korte Damstraat nog steeds geen wegbelijning hebben. Op sociale media doken al klachten op van Moerbekenaars over de onveilige situatie. “Ik stelde ook vast dat er al maanden een waarschuwing staat in de Korte Damstraat en vroeg daarom uitleg aan schepen van openbare werken Koen Mertens (Open Vld)”, laat Dierinck weten.

Koen Mertens geeft aan dat de wegbelijning mee in het bestek zat voor het vernieuwen van de asfaltlaag en dus door de aannemer moet worden uitgevoerd. “Aangezien de werken pas werden beëindigd net voor de winterperiode, konden de schilderwerken toen niet worden uitgevoerd. Maar sinds maart is dat wel mogelijk. Sindsdien hebben wij de betrokken aannemer al meermaals aangemaand de werken uit te voeren”, laat schepen Mertens aan raadslid Dierinck weten. Ook moet er in de Korte Damstraat een herstelling gebeuren, omdat een riooldeksel daar te laag ligt, zelfs nadat de aannemer dit al eerder probeerde op te lossen.

Meermaals op plicht gewezen

“Zowel tijdens werfvergaderingen, telefonisch als via e-mail hebben wij de aannemer meermaals op zijn plicht gewezen, waarop die telkens beloofde om binnen een paar dagen de werken uit te voeren.” Twee weken geleden heeft het gemeentebestuur uiteindelijk een advocaat onder de arm genomen om de aannemer in gebreke te stellen. “Dat is intussen ook gebeurd. Wij mogen immers de werken niet zelf uitvoeren omdat anders de aannemer ook aan zijn aansprakelijkheid zou ontsnappen, en we in dat geval sowieso de werken twee keer zouden moeten betalen: aan Interwaas die de belijning dan in opdracht van de gemeente uitvoert, en aan de aannemer, die volgens het bestek deze werken moest doen, maar dus al maanden nalaat dit te doen”, legt Mertens uit.

Wanneer de aannemer na deze ingebrekestelling blijft verzaken aan de uitvoering van de werken, kan het gemeentebestuur ze uiteindelijk zelf laten uitvoeren door iemand anders. “Als gemeentebestuur zijn we echter aan strikte procedures gebonden om de aannemer de kans te bieden om het aan hem toegekende werk goed uit te voeren, waardoor we intussen dus jammer genoeg al maanden met een onafgewerkt werk worden geconfronteerd”, besluit Mertens.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-Marie Boonen

    Inderdaad Luc altijd maar de goedkoopste aannemer aannemen,en dan klagen!

  • Luc Arens

    Gemeente had al lang iets kunnen ondernemen Er is genoeg protest geweest van de inwoners en nu zetten ze dit in de pers om hun vel te redden Foei

Lees meer