(Archiefbeeld) Een bezoekje aan de zondagse Kloddemarkt? Het is nog niet voor morgen.
Yannick De Spiegeleir (Archiefbeeld) Een bezoekje aan de zondagse Kloddemarkt? Het is nog niet voor morgen.

Heropstart Kloddemarkt nog niet voor meteen: “Enkel voedingskramen met concessie toegelaten”

In tegenstelling tot de Lokerse woensdagmarkt zullen liefhebbers van de zondagse Kloddemarkt op het Stationsplein nog wat langer geduld moeten oefenen tot het initiatief opnieuw opstart.

De markten mogen volgende week terug opstarten, maar wel onder strenge voorwaarden. Zo zijn er slechts 50 kramen toegelaten en is het aantal bezoekers beperkt. “De huidige uitbater van de Kloddemarkt ziet zich niet in staat om aan die voorwaarden te voldoen. Daarom krijgen enkel de voedingskramen met een concessie voorlopig toestemming om zich zondag op te stellen op het Stationsplein”, verduidelijkt schepen van Markten Claudine De Waele (Open Vld).

De stad werkt intussen naarstig aan een plan van aanpak voor de heropstart van de woensdagmarkt. Zo werd al beslist om enkel marktkramers uit omliggende gemeenten toe te laten. Normaal staan er iets minder dan 120 kramen op de markt, maar door de voorwaarden zijn er slechts 50 toegelaten. Sowieso vallen er dus een kleine 70 kramen weg. Er wordt ook nog bekeken waar de ingang van de markt zal georganiseerd worden. Vermoedelijk valt de keuze op de hoek van de Markt ter hoogte van het oude postgebouw.

Lees meer