3 Alle deelnemende scholen en verenigingen werden in de bloemetjes gezet.
Yannick De Spiegeleir Alle deelnemende scholen en verenigingen werden in de bloemetjes gezet.

IDM en Mooimakers belonen scholen en verenigingen voor acties tegen zwerfvuil

Samen met het schooljaar loopt ook het eerste jaar van het vernieuwde scholenproject van afvalintercommunale IDM op zijn einde. In totaal werden 19.000 euro verdeeld over 19 scholen en 4 verenigingen uit het werkingsgebied van de afvalintercommunale.

44 scholen bouwden dankzij het project een gans jaar aan de eerste laag van hun ‘proper nest’ door allerlei acties te ondernemen om het afval binnen de schoolmuren in te perken en jongeren bewust te maken van hun eigen impact hierop. Inspanningen die de afvalintercommunale IDM graag beloont. 19 scholen en 4 verenigingen gingen nog een stap verder en streden het afgelopen schooljaar tegen zwerfvuil in hun buurt en engageerden zich in Operatie Proper, een project van Mooimakers (het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort, red) en IDM. Deze werden hiervoor extra beloond met een financieel duwtje in de rug van bijna 19.000 euro.

3 Uit Moerbeke kreeg onder meer basisschool De Palster een certificaat.
Yannick De Spiegeleir Uit Moerbeke kreeg onder meer basisschool De Palster een certificaat.
3 Uit Zele kreeg onder meer basisschool De Kleuterkouter een certificaat voor haar inspanningen in de strijd tegen zwerfvuil.
Yannick De Spiegeleir Uit Zele kreeg onder meer basisschool De Kleuterkouter een certificaat voor haar inspanningen in de strijd tegen zwerfvuil.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer