Het Rode Kruis Gent leerde zelfs al het (vorige) stadsbestuur reanimeren.
Wannes Nimmegeers Het Rode Kruis Gent leerde zelfs al het (vorige) stadsbestuur reanimeren.

Leer reanimeren tijdens de Gentse Feesten

Iedereen kan een leven redden. Onder dat motto biedt het Rode Kruis Gent reanimatiecursussen aan. Nu doen ze dat ook tijdens de Gentse Feesten, gratis nog wel. Vooraf inschrijven is wel nodig.

Waarom zou je het eigenlijk niet doen? Het Rode Kruis Gent legt zijn reanimatiepoppen tijdens de Gentse Feesten in het Marriott-hotel op de Korenlei. Lesgevers tonen de techniek die je nodig hebt om een leven te redden, mocht dat nodig zijn. Zelf oefenen mag uiteraard ook. Je leert er zelfs een defibrillator gebruiken, en dat allemaal gratis. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk, zodat de lessen ordentelijk kunnen verlopen.

Echte feestenadepten kunnen hun nieuw aangeleerde technieken ongetwijfeld snel toepassen op de Vlasmarkt. Even werd overwogen de cursus gewoon daar te geven, “maar daar wordt al genoeg aan mond-op-mond gedaan”, klonk het. Of zonder gekheid: reanimeren kan een leven redden, gelijk waar of wanneer, en iedereen kan het leren. Doen!

Info en inschrijven op https://gentsefeesten.stad.gent/nl/search?search=reanimeren of via www.rodekruis.be/gent/reanimatie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer