2 De Maersk Evora ligt momenteel voor anker bij de MPET-terminal in Doel.
rv/Huà De Maersk Evora ligt momenteel voor anker bij de MPET-terminal in Doel.

Nieuw record: MPET laadt en lost 8.429 containers op één schip

Aan het Deurganckdok in Doel is maandag het containerschip ‘Maersk Evora’ aangemeerd bij de MPET-terminal. De komende dagen worden op dit schip 8.429 containers behandeld; een absoluut volumerecord voor zowel MPET als de Haven van Antwerpen.

De Maersk Evora is 366 meter lang en 48 meter breed en liep zwaar geladen maandagochtend de haven binnen. De containers staan 10 hoog op het dek gestapeld. In een paar dagen tijd worden maar liefst 8.429 containers gelost en geladen. Om die huzarenklus te klaren zal dag en nacht gewerkt worden met 6 à 7 ploegen tegelijkertijd. Omdat de containers bovendeks zo hoog gestapeld zijn, zal MPET haar grootste kranen inzetten. Deze zijn meer dan 50 meter hoog, hebben een reikwijdte van 25 containers breed en behoren tot de grootste ter wereld.

Als alles verloopt volgens schema, zal de Maers Evora woensdagnamiddag opnieuw vertrekken, waarna het koers zet richting Le Havre.

2
rv/Huà

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer