2 De Maersk Evora ligt momenteel voor anker bij de MPET-terminal in Doel.
rv/Huà De Maersk Evora ligt momenteel voor anker bij de MPET-terminal in Doel.

Nieuw record: MPET laadt en lost 8.429 containers op één schip

Aan het Deurganckdok in Doel is maandag het containerschip ‘Maersk Evora’ aangemeerd bij de MPET-terminal. De komende dagen worden op dit schip 8.429 containers behandeld; een absoluut volumerecord voor zowel MPET als de Haven van Antwerpen.

De Maersk Evora is 366 meter lang en 48 meter breed en liep zwaar geladen maandagochtend de haven binnen. De containers staan 10 hoog op het dek gestapeld. In een paar dagen tijd worden maar liefst 8.429 containers gelost en geladen. Om die huzarenklus te klaren zal dag en nacht gewerkt worden met 6 à 7 ploegen tegelijkertijd. Omdat de containers bovendeks zo hoog gestapeld zijn, zal MPET haar grootste kranen inzetten. Deze zijn meer dan 50 meter hoog, hebben een reikwijdte van 25 containers breed en behoren tot de grootste ter wereld.

Als alles verloopt volgens schema, zal de Maers Evora woensdagnamiddag opnieuw vertrekken, waarna het koers zet richting Le Havre.

2
rv/Huà

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer