Beeld ter illustratie. Voor niet-dringende zaken kan u vanaf 1 juni een afspraak maken bij de politie.
Politiezone Puyenbroeck Beeld ter illustratie. Voor niet-dringende zaken kan u vanaf 1 juni een afspraak maken bij de politie.

Op afspraak naar de politie

Vanaf 1 juli is het mogelijk om op afspraak een aangifte te doen bij politiezone Regio Puyenbroeck. Korpschef Koen Van Poucke hintte daar al naar in een interview in deze krant en nu werd het nieuwe systeem officieel aangekondigd.

Voor niet-dringende meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen, zoals bijvoorbeeld de aangifte van het verlies van een identiteitskaart, kunnen burgers vanaf 1 juli een afspraak maken bij de politie. Dat kan telefonisch of online op de website van de politiezone, of door persoonlijk naar het onthaal te komen.

Het nieuwe systeem brengt heel wat voordelen met zich mee zoals een snellere en beter hulp, kortere wachttijden en meer privacy. De politie stuurt voor de afspraak ook een gepersonaliseerde e-mail met een overzicht van de documenten die u moet meenemen. Ook voor de politiemedewerkers zelf is het nieuwe systeem voordelig. “Een politiemedewerker die even geen afspraken heeft, kan zo ook makkelijker andere taken verrichten of op het terrein gaan”, volgens Van Poucke. “Natuurlijk blijven dringende feiten de verantwoordelijkheid van de interventiediensten die via het noodnummer 101 opgeroepen kunnen worden.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sylvester Van quaquebeke

    Besparingen

  • Pascal D'Helft

    Top

Lees meer