Politie onderzoekt filmpje van zinloos geweld in Stationsstraat Sint-Niklaas

De politie van Sint-Niklaas is op zoek naar zowel de dader als slachtoffers van een geval van zinloos geweld in de Stationsstraat. Een filmpje waarop te zien is hoe een man rake klappen krijgt, gaat viraal op sociale media maar de politie kreeg vreemd genoeg geen enkele melding binnen. Intussen raakte bekend dat de feiten al dateren van mei dit jaar.

Het was Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Brusselmans (Vlaams Belang) die het filmpje dinsdag op zijn facebookpagina postte en een oproep deed om het delen. Dit gebeurde intussen massaal. Op de beelden is te zien hoe een man rake klappen krijgt. Een tweede slachtoffer roept dat hij invalide is en lijkt zo te ontkomen aan een pak slaag. Het is onduidelijk wat de aanleiding was voor het incident.

De politie van Sint-Niklaas heeft de beelden intussen ook gezien maar heeft geen melding binnengekregen. “Het lijkt het ons niet om feiten van vandaag te gaan”, zegt commissaris Dirk Oosterlinck. “We doen daarom een oproep naar de slachtoffers om zich te melden bij de politie. De beelden lijken ons ook bruikbaar om de dader te proberen identificeren. We nemen de feiten alleszins ernstig.”

Intussen raakte bekend dat de feiten al dateren van mei dit jaar. Mogelijk werd er toen klacht ingediend maar dat moet nog nagetrokken worden. 

rv

22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Spandel

    "Mogelijk werd er toen klacht ingediend maar dat moet nog nagetrokken worden..." Inderdaad! Ik heb reeds verschillende meldingen van voor de burger gevaarlijke situaties gemeld. Telkens "Je gesprek wordt opgenomen enz.", maar er wordt verder niet gereageerd! Intussen mag een journalist komen kijken naar die gevaarlijke situatie die misschien al jaren onaangeroerd blijft. Zal eens een fotoke maken zie.

  • Marie Jeanne Robert

    Proberen iets v heeft n leven te maken is teveel gevraagd, maar om in fitness en gevechtclubs te zitten om later hun haantjesgedrag te kunnen etaleren dat wel. Wanneer gaan België eindelijk ns deze mensen verwijderen uit onze maatschappij?

Lees meer