Archiefbeeld van het skatepark in Lokeren.
Yannick De Spiegeleir Archiefbeeld van het skatepark in Lokeren.

Skatepark heropent op maandag 25 mei: “Toezichters waken over naleving richtlijnen”

Sinds deze week is er een versoepeling voor sporten in openlucht. Sporten in clubverband mag met een maximum tot 20 personen, wie individueel sport, krijgt toegang tot meer sportinfrastructuur. Het skatepark heropent pas op maandag 25 mei. De stad voorziet in toezichters die zullen waken over de naleving van de richtlijnen.

“Om de reden dat het skatepark in de Nachtegaallaan een verhoogd risico heeft op samenscholing, zal het park vanaf 25 mei gecontroleerd geopend worden”, klinkt het bij de stad. Het skatepark zal elke werkdag geopend zijn van 17 tot 21 uur, op woensdag vanaf 14 uur. De stad voorziet in toezichters die zullen waken over de naleving van de richtlijnen. De speelterreinen blijven tot nader order gesloten.

Beachvolleybal

Ook voor de andere sportactiviteiten in openlucht vertaalde de stad de richtlijnen van het federale exitplan naar de lokale context. De outdoor sportinfrastructuur zoals basketvelden, beachvolleybalterreinen, tennisterreinen, petanqueterreinen, natuurgraspleinen... kunnen opengesteld worden voor de trainingen en lessen in Lokers georganiseerd verband. De trainer of club vraagt daarvoor vooraf toelating via reservatieSJC@lokeren.be.

De voetbalvelden die in onderhoud zijn (onder andere Bospark en H. Geestmolen) zijn niet beschikbaar. De sportinfrastructuur die ter beschikking staat voor particulieren zoals onder andere de atletiekpiste, fitnesstoestellen, de fit-o-meter, het calisthenicspark, de tennisterreinen, trapveldjes... kunnen vrij gebruikt worden volgens de principes van richtlijn 1 (enkel met mensen die onder hetzelfde dak wonen en/of maximaal twee en steeds dezelfde personen). De verantwoordelijkheid voor de veiligheid ligt bij de sporter.

Lees meer