4 De brandweer had twee uur nodig om alle smeulende resten geblust te krijgen.
Kristof Pieters De brandweer had twee uur nodig om alle smeulende resten geblust te krijgen.

Struikgewas en houten schuilhoek gaan in vlammen op

Een brand heeft maandag een stuk grasland en een houten schuilhok in de as gelegd aan de Pereboomsteenweg in Moerbeke-Waas. Het vuur was ontstaan door het verbranden van afval.

Een passant had een grote rookontwikkeling waargenomen achter de huizen in de Pereboomsteenweg en alarmeerde de hulpdiensten. Brandweerposten uit zowel Zone Centrum als Zone Waasland werden hiervoor opgeroepen. Bij aankomst bleek een stuk grasland en struikgewas in brand te staan. Het vuur was al overgeslagen op een houten schuilhok. Er werd bijstand gevraagd van meerdere tankwagens uit Stekene, Zelzate en Assenede. De brandweer had meer dan twee uur werk om de hele oppervlakte te blussen. Het vuur bleek te zijn ontstaan door het verbanden van afval. Door de droge vegetatie kon de brand snel uitbreiden.

4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters
4
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer