Illustratiefoto: Het is voorlopig verboden om water te putten uit de watergang naar Pereboomsgat en de Moerbeekse kreken.
Bart Boterman Illustratiefoto: Het is voorlopig verboden om water te putten uit de watergang naar Pereboomsgat en de Moerbeekse kreken.

Verbod om water te putten uit kreken

Burgemeester Robby De Caluwé heeft een verbod uitgevaardigd om water te putten uit de waterloop aan Pereboomsgat en alle kreken omwille van de droogte.

Het dalende waterpeil houdt immers risico in. Gelet op de vaststelling dat door de aanhoudende droogte het waterpeil nu zodanig is gezakt dat het slijk nu op verschillende plaatsen droog staat, en er zo een risico kan ontstaan voor allerlei ziekten. Dat ook het waterpeil in de watergang aan het polderhuis zo laag staat dat er geen stroming meer is, met verhoogde kans op vissterfte”, klinkt het op de gemeentelijke website. Het verbod blijf van kracht tot nader order.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer