Illustratiefoto: Het is voorlopig verboden om water te putten uit de watergang naar Pereboomsgat en de Moerbeekse kreken.
Bart Boterman Illustratiefoto: Het is voorlopig verboden om water te putten uit de watergang naar Pereboomsgat en de Moerbeekse kreken.

Verbod om water te putten uit kreken

Burgemeester Robby De Caluwé heeft een verbod uitgevaardigd om water te putten uit de waterloop aan Pereboomsgat en alle kreken omwille van de droogte.

Het dalende waterpeil houdt immers risico in. Gelet op de vaststelling dat door de aanhoudende droogte het waterpeil nu zodanig is gezakt dat het slijk nu op verschillende plaatsen droog staat, en er zo een risico kan ontstaan voor allerlei ziekten. Dat ook het waterpeil in de watergang aan het polderhuis zo laag staat dat er geen stroming meer is, met verhoogde kans op vissterfte”, klinkt het op de gemeentelijke website. Het verbod blijf van kracht tot nader order.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer