2
Jeroen Desmecht

VIDEO. Brandweer zet duikers in om jongetje te vinden, vermeend slachtoffer later veilig en wel gespot

De brandweer heeft vrijdagavond de grote middelen ingezet om een jongetje terug te vinden die mogelijk in de Moervaart was gevallen. Een automobilist zag hem op de rand van de Dambrug zitten, en contacteerde de hulpdiensten. Toen de bestuurder nadien rechtsomkeer maakte, was het kind spoorloos. Later werd  iets verderop een jongen gespot die paste binnen de omschrijving: het gaat dus vermoedelijk om een vals alarm. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er was geen directe aanwijzing dat de jongen effectief in het water was beland, maar de brandweer nam geen risico’s en kamde de Moervaart uit.

Een automobilist had gezien hoe het jongetje — naar verluidt zo’n 12 tot 14 jaar jong — op de rand van de Dambrug over de Moervaart zat. De man vond dat natuurlijk vreemd, en maakte rechtsomkeer. Luttele seconden later bleek de jongen er echter niet meer te zitten. De automobilist, die vreesde dat het jongetje in het water gevallen was, belde meteen de hulpdiensten.

De brandweer rukte vervolgens uit met de grote middelen. Naast interventiewagens werden ook twee zodiacs en verschillende duikers ingezet. Uiteindelijk werd iets verderop een jongen gespot die paste binnen de omschrijving die de getuige had gegeven. 

2
Jeroen Desmecht

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer