5
Kristof Pieters

VIDEO. Klanten en omwonenden Okay in Moerbeke-Waas geëvacueerd na vondst ‘verdacht pakket’: vals alarm

In Moerbeke-Waas werd de omgeving van de supermarkt Okay vanmiddag volledig ontruimd na de vondst van een verdacht pakket met wit poeder. Dovo kwam ter plaatse om het tikkende geluid in een bananendoos te onderzoeken: het bleek te gaan om een toestel om de temperatuur van de vruchten te meten.

Volgens burgemeester Robby De Caluwé sloeg een personeelslid rond 15 uur alarm omdat er een tikkend geluid kwam uit een bananendoos in de supermarkt. “Daarom is er geen enkel risico genomen en is meteen de supermarkt ontruimd. Verder werd er een veiligheidsperimeter ingesteld van honderd meter rondom de winkel.

De hulpdiensten waaronder de ontmijningsdienst DOVO, de brandweer van Zelzate en de politie van de zone Puyenbroeck kwamen ter plaatse. Alle verkeer in de Statiestraat werd omgeleid en een aantal huizen in de omgeving van de supermarkt werden ontruimd. De bewoners wachtten buiten de perimeter de resultaten af van het onderzoek. “We stelden ook het rusthuis open voor buurtbewoners die het te koud zouden hebben en niet buiten wilden staan”, liet de burgemeester nog weten. 

Kort voor 18 uur werd de ware toedracht ontdekt en werd het alarm afgeblazen. Het bleek te gaan om een temperatuurmeter die na het transport van de bananen in een van de dozen was blijven zitten. “Het gaat om een klein bakje met daarin een rol papier waarop continu de temperatuur wordt geregistreerd”, legt De Caluwé uit. “Het tikkend geluid kwam van de naald van het apparaat. Normaal wordt zo’n temperatuurmeter enkel tijdens het transport gebruikt, maar nu was er blijkbaar zo'n toestel per ongeluk in een doos blijven zitten.” Rond 18 uur werd de veiligheidszone opgeheven. Omdat die perimeter ruim was ingesteld, bleef het aantal kijklustigen beperkt.

5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters
5
Kristof Pieters

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer