rv/Simon Mouton

Volg een sessie eerste hulp op Wereld EHBO Dag

In het kader van Wereld EHBO dag, organiseert Rode Kruis-Sint-Niklaas op zaterdag 14 september enkele sessies eerste hulp.

Van 9 tot 12 uur staat er een sessie ‘Eerste Hulp bij baby’s en kinderen’ gepland. Een kusje op de wonde of toch maar beter niet? Je komt het allemaal te weten tijdens deze opleiding. Wie zorg draagt voor jonge kinderen, hoeft geen grote expert te zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties. Door enkele basishandelingen te leren kan je al veel doen. Thema’s zoals schaafwonden, brandwonden, koortsstuipen en verslikking komen aan bod.

In de namiddag kunnen de cursisten die de afgelopen jaren EHBO bij het Rode Kruis volgden, deelnemen aan een opfrissingssessie. Op deze manier krijgen ze de kans om hun kennis nog eens te testen maar ook om elkaar na al die tijd nog een keer terug te zien en bij te praten.

Inschrijven kan via act.rodekruis.be. De opleidingen vinden plaats in de lokalen van Rode Kruis-Sint-Niklaas, Parklaan 2 in Sint-Niklaas en zijn gratis. Meer info via vorming@sint-niklaas.rodekruis.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer