Archiefbeeld: het water in de Langelede staat opnieuw erg laag.
Kristof Vereecke Archiefbeeld: het water in de Langelede staat opnieuw erg laag.

Voor tweede jaar op rij oppompverbod uit Langelede

Watervoorraden onvoldoende hersteld

Voor het tweede jaar op rij geldt een oppompverbod van water uit de Langelede in Wachtebeke. De droogte van vorige zomer en het feit dat er deze winter te weinig neerslag viel, zorgen ervoor dat de grond watervoorraden onvoldoende hersteld zijn.

“Komt daar nog eens bij dat ook deze zomer erg droog is”, zegt burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders). “Hierdoor zakken de waterstanden van onze waterlopen snel. Ook de toestand van verschillende ecologische waterlopen betert er niet op. Sommigen dreigen zelfs helemaal droog te vallen. Daarom is het opnieuw verboden om nog water op te pompen uit de Langelede en de waterlopen in hetzelfde stroomgebied.” Volgens Van Cronenburg staat de maatregel los van de drinkwatervoorziening. “Al is spaarzaam omgaan met water altijd een goede raad.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer