Een beeld van het zwaar getroffen wzc De Mey in Wachtebeke. De zwaar getroffen gemeente telt al meer dan een week geen nieuwe besmettingen meer.
Kristof Vereecke Een beeld van het zwaar getroffen wzc De Mey in Wachtebeke. De zwaar getroffen gemeente telt al meer dan een week geen nieuwe besmettingen meer.

Wachtebeke telt al meer dan een week geen nieuwe coronabesmettingen

In 194 Belgische gemeenten zijn er sinds een week geen coronabesmettingen meer vastgesteld, zo blijkt uit een analyse van de nieuwste cijfers. Wachtebeke, vorige week nog bestempeld als de zwaarst getroffen gemeente van de provincie, is daar verrassend genoeg één van.

Vorige week raakte bekend dat Wachtebeke met 11,97 coronabesmettingen per 1.000 inwoners de zwaarst getroffen gemeente van Oost-Vlaanderen is. Burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders) benadrukte toen al dat de niet benijdenswaardige titel vooral het gevolg was van een superbesmetter bij het plaatselijke woon- en zorgcentrum De Mey. Daar testte op een bepaald moment 70% van zowel personeel als bewoners positief op corona. 

Kentering

Van Cronenburg sprak in onze krant bovendien over een kentering. “Het tij is aan het keren”, klonk het. “De crisismanager in ons woon- en zorgcentrum levert bijzonder goed werk. Ondertussen konden alle bewoners terugkeren naar hun gewone kamer. Ik merk ook enorm veel solidariteit onder de bevolking. De mensen nemen hun voorzorgen, maar van schrik is allesbehalve sprake. Ik merk zelfs dat mensen opnieuw hoopvol naar de toekomst durven kijken.” Terecht zo blijkt nu. Zo is Wachtebeke één van de 194 gemeenten die al meer dan een week coronavrij blijken.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe coronagevallen per gemeente.

Lees meer