Het schietincident gebeurde in de Postelarenweg in Mol, een beetje voorbij bandencentrale Boons
Peter Vanderveken Het schietincident gebeurde in de Postelarenweg in Mol, een beetje voorbij bandencentrale Boons

Echtscheiding mondt uit in schietpartij: vijftiger verdacht van poging tot doodslag

De Postelarenweg werd maandagavond opgeschrikt door een schietincident. De schoten werden gelost tijdens een ruzie tussen twee families waarvan de respectievelijke zoon en dochter in een echtscheiding zijn verwikkeld. Een 50-jarige man wordt verdacht van poging tot doodslag.

Verscheidene buurtbewoners van de Postelarenweg in Mol verwittigden maandagavond de politie. Rond 21.15 uur waren ze opgeschrikt door meerdere schoten. “Ik hoor van sommige buren dat ze dachten dat het onweer was. Maar dat verschil hoor je toch wel. Ik had meteen door dat er iets niet klopte”, vertelt een bewoonster. 
De politie snelde ter plaatse. Bij aankomst van de agenten bleek dat behalve een pistool ook andere wapens gebruikt waren bij het incident. “Toen de eerste patrouilles ter plaatse waren, stond er nog een 10-tal personen op straat. Ze hadden knuppels op zak”, vertelt een woordvoerder van het parket in Antwerpen. 

Al snel bleek dat de aanleiding van de schietpartij in de relationele sfeer moest gezocht worden. Het incident kadert in een ruzie tussen twee families. Een dochter van de ene familie en een zoon van de andere familie zijn verwikkeld in een echtscheiding. De familie van de man trok daarop naar de woning van de familie van de vrouw aan de Postelarenweg. “De aanleiding zou een relatiebreuk zijn tussen een man en een vrouw met roots in het voormalige Joegoslavië. De man zou met familieleden verhaal zijn komen halen bij zijn schoonfamilie”, aldus de parketwoordvoerder.

Kogelhulzen

De betrokkenen beweerden aanvankelijk dat er alleen met een alarmpistool naar de woning was geschoten om de andere familie te intimideren. Maar tijdens de vaststellingen door de politie werden ook kogelhulzen gevonden, hetgeen niet het geval is bij een alarmpistool. “Bij een huiszoeking waarbij een hond werd ingezet, is een wapen gevonden”, vervolgt de parketwoordvoerder.

Bij het schietincident is niemand gewond geraakt. Een ziekenwagen ging wel ter plaatse voor iemand die onwel was geworden door emoties. Acht leden van een van de twee families werden uiteindelijk door de politie opgepakt. Het gaat om vier mannen en vier vrouwen uit Mol, Tessenderlo en Deurne. Hun leeftijden schommelen tussen 17 en 50 jaar. “Tijdens de verhoren heeft een 50-jarige man bekend dat hij met een wapen geschoten heeft. Hij zal worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging tot doodslag en verboden wapendracht”, besluit de parketwoordvoerder.

Maïsveld

De schietpartij was dinsdag hèt gespreksonderwerp in de Postelarenweg. “We zijn er eigenlijk niet goed van. Kort na de schoten werd de straat afgesloten en liepen er gewapende agenten met kogelvrije vesten rond. Ze waren duidelijk nog op zoek naar verdachten. Onder meer in het nabije maïsveld. Zoiets verwacht je niet een rustige straat zoals de Postelarenweg”, aldus een buurtbewoner.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sonja Florkin

    Voor mij heeft europa nog niet veel goeds voortgebracht

  • jan desimpel

    Jacobs, je bent een grapjas ...ik kom niet bij van het lachen...

Lees meer