De acaciaboom liep ernstige stormschade op.
Google Street View De acaciaboom liep ernstige stormschade op.

Iconische boom Heidehuizen moet niet gerooid worden

De iconische acaciaboom op het kruispunt van Heidehuizen met de Sparrenstraat in Mol moet dan toch niet gerooid worden na de storm van enkele dagen geleden. De groendienst van de gemeente zal de toestand van de boom verder opvolgen.

“Tijdens de storm van enkele dagen geleden brak een grote tak af, wat de boom minder stabiel maakte”, zegt schepen van Groen Luc Van Craenendonck. “Een boomdeskundige werd meteen aangesteld. Die verwijderde de grote afhangende tak en voerde verschillende testen uit. Na plaatsing van nieuwe kroonankers en gerichte snoeiwerken kan de iconische boom toch een vaste waarde blijven in de kern van Heidehuizen. De groendienst zorgt voor jaarlijkse controles om de toestand van de boom op te volgen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer