2 Revalidatiepatiënten zeilen op het Zilvermeer in Mol
Peter Vanderveken Revalidatiepatiënten zeilen op het Zilvermeer in Mol

Revalidatiepatiënten Liers Ziekenhuis zeilen op het Zilvermeer

Het Heilig-Hartziekenhuis van Lier organiseerde zaterdag samen met Sailability een zeilnamiddag voor haar patiënten met een neurologische aandoening. Maatschappelijke integratie, sociaal engagement en motorische vaardigheden zijn enkele speerpunten binnen dit initiatief.

Op zaterdag trakteerde revalidatiedienst van het Lierse ziekenhuis haar patiënten op een namiddag zeilen aan het Zilvermeer in Mol. Deze organisatie kadert binnen de “Europese dag van de beroerte” die elk jaar plaatsvindt op 14 mei. “Vanuit onze afdeling hebben we de gewoonte om onze patiënten met neurologische aandoeningen elk jaar een dagje in de watten te leggen”, vertelt dr. Catherine Gorris, medisch diensthoofd van Revalier. “Dit jaar kozen we een activiteit buiten onze ziekenhuismuren en vonden de ideale partner bij Sailability, waarvan één van de oprichters een collega is in ons ziekenhuis. We bieden de patiënten een activiteit aan die niet alleen gezellig is, maar ook zorgt voor verdere maatschappelijke integratie, een sociaal engagement vraagt en hen helpt hun motorische vaardigheden verder te ontwikkelen.”

Sailability is een organisatie die de zeilsport mogelijk wil maken voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Onder de slogan ‘Iedereen moet kunnen zeilen’ zetten vrijwilligers en zeilbegeleiders zich wekelijks in om mensen van elk niveau een aangename zeilervaring te bezorgen.

2 Revalidatiepatiënten zeilen op het Zilvermeer in Mol
Peter Vanderveken Revalidatiepatiënten zeilen op het Zilvermeer in Mol

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer