Een archieffoto van het Legacy Festival in 2017
Vanderveken Een archieffoto van het Legacy Festival in 2017

Tijdelijke verkeersmaatregelen moeten uittocht Legacy Festival veilig laten verlopen

Op het Zilvermeer in Mol vindt op zaterdag 15 juni het Legacy Festival plaats. Om de uittocht na afloop vlot te laten verlopen, worden een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd.

Voor de auto’s zal er een verplichte rijrichting gelden bij het verlaten van de parkings. “Het festival eindigt traditioneel om middernacht, waardoor alle aanwezigen op hetzelfde moment vertrekken. Auto’s die de parkings in beide richting verlieten, zorgden de afgelopen edities voor moeilijke situaties, zeker in combinatie met de talrijke fietsers”, zegt schepen voor Mobiliteit Andre Verbeke. “Vanaf deze editie moeten auto’s verplicht linksaf draaien bij het verlaten van de parking. Dit betekent dat auto’s op P1 (kant ingang Zilvermeer) verplicht richting Sluis moeten rijden. Wie op P2 staat (aan de overzijde van de weg), rijdt verplicht richting Postelsesteenweg en Zuiderring.”

Het gemeentebestuur roept festivalgangers op zoveel mogelijk met de fiets te komen, of ander zeker de tijdelijke verkeersmaatregelen te respecteren.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Isabel Bruyninx

    Dat werkt toch niet want dan moeten de auto's de Zilvermeerlaan oversteken en dat zorgt toch voor even grote chaos? P1 richting Postelsesteenweg en P2 richting Sluis is toch beter? Dan zitten beide al direct op het juiste rijvak...

Lees meer