De inhuldiging van het bordje 'Gezellige buurt 2018'.
Gemeente Mol De inhuldiging van het bordje 'Gezellige buurt 2018'.

Wijk Vrijgoed bekroond als gezelligste buurt van 2018

De inwoners van de wijk Vrijgoed in Mol-Wezel wonen voortaan officieel in de ‘Gezellige buurt 2018’. De gemeente plaatste een bordje met dat opschrift in de wijk. 

Een aantal bewoners van de wijk woonde de onthulling van het bordje bij. “De wijk Vrijgoed vroeg vorig jaar bij het gemeentebestuur een subsidie aan voor een wijk- en buurfeest. Wie een subsidie aanvraagt, dingt meteen ook mee naar de titel ‘Gezellige buurt’”, zegt schepen van Samenlevingsopbouw Lieve Heurckmans. “Uit al de subsidieaanvragen voor wijk- en buurtfeesten die in 2018 bij de dienst toerisme binnenkwamen, trok een onschuldige hand één wijk- en buurtfeest.”

De dienst toerisme van de gemeente Mol ontvangt jaarlijks veel aanvragen voor een subsidie voor een straat-, wijk- en buurtfeest. “Met deze subsidie wil het gemeentebestuur deze toffe initiatieven graag stimuleren en ondersteunen. Wie met de buren een feest organiseert kan zo’n subsidie aanvragen en meedingen naar de titel ‘Gezellige Buurt 2019’. Elke straat in onze gemeente mag deelnemen”, besluit Heurckmans.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Louis Meeus

    Waar er tegenwoordig al een schepen voor is. Misschien nog een schepen voor neuspeuterenerbij nemen?

Lees meer