9 Het relikwie van het Heilig Bloed wordt tijdens de Bloedprocessie door de straten gedragen. Brugges Schoonste Dag lokt elk jaar op Hemelvaart tienduizenden kijklustigen.
Benny Proot Het relikwie van het Heilig Bloed wordt tijdens de Bloedprocessie door de straten gedragen. Brugges Schoonste Dag lokt elk jaar op Hemelvaart tienduizenden kijklustigen.

Exclusief voor abonnees

Heilig Haar, de hand van een pater of de tand van Cornelius: deze relikwieën werden net zoals de haren van de paus aan West-Vlaanderen geschonken

Enkele haren van de in 2014 heilig verklaarde paus Johannes Paulus II. Meer is er niet nodig om vanaf mei 2020 een massa bedevaarders naar de basiliek van Dadizele te lokken. Opmerkelijk in tijden van leeglopende kerken, maar volksdevotie leeft duidelijk nog altijd. Wij gingen op speurtocht en ontdekten dat West-Vlaanderen nog veel, soms ietwat lugubere, relieken herbergt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Geniet van dit uniek aanbod

Aanbieding loopt nog
00dagen08uren38minuten53seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jos Dupont

    Pffft niet meer van deze tijd !!

  • walter verkest

    Zalig de armen van geest ,!!!juist want die kan men alles wijs maken .

Lees meer