Cultuurweek Gebermte sluit af met finaal debat en grote bermpicknick

Gebermte maakt zich na een hele week culturele activiteiten op de oude spoorwegberm tussen Mortsel en Wilrijk klaar voor een groot slotfeest. Veertig internationale onderzoekers, studenten en kunstenaars ontwierpen een hele week ideeën om van de berm een ‘trage weg’ te maken met een mix van cultuur, kunst en natuur.

De bevindingen van de onderzoekers komen aan bod in het finaal debat ‘trage weg maken’ zaterdagmiddag. Een expertenpanel gaat samen met lokale politici en ambtenaren dieper in op die bevindingen. Daarnaast kunnen bezoekers de hele dag door genieten van een gevarieerd natuur- en cultuurprogramma.

“Te starten met de bermpicknick en begeleide bermwandelingen door Natuurpunt”, klinkt het bij de organisatie. “De kleinste bezoekers krijgen twee poppentheatervoorstellingen en jong en oud worden verrast met een experimentele mix van jazz, klezmer en gitane. Afsluiten doen we met een dansvoorstelling met unieke installatie en een groot slotfeest met deejay SonicNurse.”

Het onderzoeksproject ‘trage weg maken’ onder leiding van Gebermte en KU Leuven wordt gesteund door de provincie, Natuurpunt, Mortsel, Wilrijk, Edegem, Streekvereniging Zuidrand, Trage Wegen vzw, de universiteit van het Britse Newcastle en het internationaal architectencollectief Supersudaca.

Het volledige programma van het slotfeest vind je hier.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer