3 De zesde en zevende jaars konden vanaf maandag aan de slag met de nieuwe machine.
Laenen De zesde en zevende jaars konden vanaf maandag aan de slag met de nieuwe machine.

GTI is eerste school met gesofisticeerde machine die frezen en draaien combineert

Een Belgische primeur op het GTI in Mortsel. Afgelopen weekend werd de CNC-machine voorgesteld in de technische school aan de Dieseghemlei. Een technologisch hoogstandje waarmee de leerlingen zowel kunnen frezen als draaien.

“Met een draaibank kan je draaien, met een freesmachine kan je frezen. Maar met de nieuwe CNC-machine combineer je het beste van beide werelden”, zegt Rebecca Pers, directeur van het GTI. “Met de machine kan je zowel frezen als draaien, hoewel het accent wel op dat laatste ligt. Het wordt industrieel interessant omdat je verschillende manipulaties op één en dezelfde machine kan uitvoeren wat het risico op fouten vermindert.”

3D-tekening

“We mogen met trots zeggen dat het GTI de enige school in België is die zo’n geavanceerde CNC-machine in huis heeft met dank aan het stadsbestuur voor de financiële steun. De leerlingen maken met software een 3D-tekening die omgezet wordt naar een taal die de machine begrijpt en ermee aan de slag kan.”

De leerlingen van het zesde jaar mechanische vormgevingstechnieken en electro-mechanica, de zesdejaars werktuigmachines en het zevende jaar computergestuurde werktuigmachines kunnen nu aan de slag met de CNC. “Zo bouwen ze verder aan hun toekomst in het GTI, ze worden ondersteund door twee gedreven CNC-experten: Walter Nauwelaerts en Tim Cornelissens.”

3 Livia Moreau (Open Vld), schepen voor Onderwijs, kwam afgelopen weekend kennis maken met de nieuwe machine.
Laenen Livia Moreau (Open Vld), schepen voor Onderwijs, kwam afgelopen weekend kennis maken met de nieuwe machine.
3 De fameuze CNC-machine.
Laenen De fameuze CNC-machine.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer