Jens en Olivia, hij is leraar Engels, zij studente Toerisme.
Foto Benoit De Freine Jens en Olivia, hij is leraar Engels, zij studente Toerisme.

Leraar en studente strijden tegen elkaar

KONINKLIJK ATHENEUM HEEFT 2 KANDIDATEN IN TWEEDE LIVESHOW THE VOICE

De leerkrachten en leerlingen uit het Koninklijk Atheneum van Mortsel zullen vrijdagavond ongetwijfeld op het puntje van hun stoel zitten. Want met leraar Engels Jens De Laet (32) uit Mortsel en studente toerisme Olivia Trappeniers (18) uit Deurne heeft de school twee afgevaardigden in de tweede liveshow van 'The Voice'. "Dit is echt uniek maar we zien elkaar niet als concurrenten", vertelt Olivia.

Beiden moeten niet alleen aantreden in dezelfde liveshow. Met Team Bent zitten ze ook nog eens bij dezelfde coach. "Het was pas een paar weken voor de 'blind auditions' dat de directrice vertelde dat ik het onder meer moest opnemen tegen een studente uit het zesde jaar. Voor ons was dat natuurlijk leuk om samen naar de workshops en bijeenkomsten te gaan, maar we mochten niets zeggen tegen andere leerkrachten en leerlingen", legt Jens uit.


Hij was blij dat het geheim onlangs mocht worden onthuld. "Olivia en ik konden eens één keer samen doorgaan op school maar geen vijfmaal per maand want dat zou meteen opvallen. Na een tijdje moesten we per sms of achter de school afspreken. Eén van de collega's die ons toch samen zag wegrijden, stelde zich uiteraard vragen. Maar dat is nu allemaal uitgeklaard", lacht Jens.


Uiteindelijk overwonnen ze zowel de 'blind auditions' als 'the battles' en staan ze vrijdag in de tweede liveshow van de wedstrijd. "Het is spannend en ik ben al heel fier op mijn prestatie tot hiertoe. Ik heb ook al veel geleerd van coach Bent en de andere begeleiders. Het is echt een unieke belevenis", geeft Olivia aan. Sinds haar veertiende is ze met muziek bezig. "De eerste keer dat ik voor een publiek zong, was op de begrafenis van mijn bompa. Met de gitaar heb ik een mooi liedje voor hem gemaakt. Vorig jaar heb ik ook opgetreden tijdens 'Acoustic Monday' maar 'The Voice' is het grootste wat ik tot nu toe heb gedaan. Later wil ik ook wel iets doen met muziek. Ik ben nog jong en kan alles bekijken maar het zou leuk zijn dat ik het kan combineren met mijn opleiding toerisme."

Eigen muziekband

Voor Jens hebben podia geen geheimen. "Ik trad vroeger al op met een eigen muziekband. Maar zoals veel bands zijn we gestopt omdat ieder zijn eigen plannen en gezin had. Nu waren het mijn vrouw en schoonzus die zeiden dat ik moest meedoen aan 'The Voice'. Mijn eerste betrachting was om de 'blind auditions' te halen. Dat is gelukt en uiteraard schuiven mijn verwachtingen dan ook steeds op. Maar het is zeker al heel mooi geweest. Ook omdat ik met zo veel ervaren mensen kan samenwerken om bij te leren. Als het verhaal van 'The Voice' afgelopen is, zie ik me toch wel weer optreden. Maar hopelijk kunnen Olivia en ik vrijdag eerst nog samen doorstoten."


De school staat in ieder geval achter de twee. Een veertigtal leerlingen en leerkrachten volgen hen vrijdag naar de liveshow. "Het is echt heel tof dat de school zo achter ons staat en aanmoedigt", besluit Olivia terwijl ze op school meteen al enkele handtekeningen moet uitdelen.

Lees meer