Archiefbeeld van een praktijkles in het GTI Mortsel.
Laenen Archiefbeeld van een praktijkles in het GTI Mortsel.

Mortsel krijgt 1.689.000 Vlaams geld voor 232 extra plaatsen in drie middelbare scholen

Drie Mortselse scholen krijgen samen 1.689.000 euro Vlaamse subsidie goed voor 232 extra plaatsen in de eerste graad van het secundair onderwijs. Het geld gaat naar het GTI, het GO! Atheneum Mortsel en KaSo. De subsidies zijn het resultaat van een studie van de Vlaamse regering die een tekort van 58.500 plaatsen in het middelbaar voorspelt tegen 2024.

Door de groei van het leerlingenaantal in het secundair onderwijs is in Vlaanderen en Brussel een inhaalbeweging in capaciteit nodig. Een wetenschappelijke studie in opdracht van de Vlaamse regering heeft de noden tot het schooljaar 2024-2025 in kaart gebracht zodat gemeenten en scholen beter kunnen plannen. Onderzoekers verwachten een tekort van 58.500 plaatsen in secundaire scholen.

Drie Mortselse scholen krijgen extra middelen om een deel van die tekorten op te vangen. Het GTI krijgt 251.830 euro Vlaams geld voor vijftig extra plaatsen. KaSo kan 62 stoelen bijschuiven met 359.889 euro en het GO! Atheneum krijgt 1.077.281 euro aan capaciteitsmiddelen voor 120 extra plaatsen.

Het stadsbestuur van Mortsel coördineerde het toewijzen en verdelen van die middelen in opdracht van de Vlaamse overheid. “We zijn enorm blij met de extra capaciteitsmiddelen voor het secundair onderwijs”, klinkt het bij de stad. “Met de geplande bijkomende plaatsen hopen we alvast de volgende jaren op een duurzame manier de capaciteitsdruk inzake schoolinfrastructuur op te vangen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer